Mezinárodní organizace a jejich vliv na bezpečnost v dnešním světě - Urbánek, David (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá tím, jaký vliv mají vybrané mezinárodní organizace na bezpečnost v dnešním světě. V dané problematice se autor zaměřil na analýzu aktivit a činností, kterými dané organizace k mezinárodní bezpečnosti přispívají a následně provedl jejich zhodnocení. Česká republika jakožto člen těchto struktur rovněž nebyla opomenuta.
International organizations and their role in maintaining the world peace
Keywords: mezinárodní organizace; mezinárodní bezpečnost; hrozby; terorismus; Organizace spojených národů; Severoatlantická aliance; Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě; international organizations; international safety; threats; terrorism; United Nations; North Atlantic Treaty Organization; Organization for Security and Co-operation in Europe