Hodnocení připravenosti měst na příchod nových investorů - Kašparová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se věnuje hodnocení připravenosti měst pro nové investory a názorně ukazuje připravenost čtyř zvolených měst: Hradec Králové, Pardubice, Chrudim a Jaroměř. Práce se nejprve věnuje obecným pojmům, které je nutné znát k porozumění problematiky. V následující části jsou představeny jednotlivé profily zvolených měst dle obecných informací, obyvatelstva, ekonomiky, dopravy, rozvojového potenciálu města a cestovního ruchu. V poslední části je provedena komparace připravenosti měst a její vyhodnocení.
Municipal rating for new incoming investors
Keywords: Brownfields; CzechInvest; investment environment; analysis of preparedness; Industrial Zone; greenfields; Brownfields; CzechInvest; investiční prostředí; analýza připravenosti; průmyslové zóny; greenfields