Zemědělské podnikání se zaměřením na vinařství - Viktorinová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného stavu vinařství v České republice a některými marketingovými aktivitami zaměřenými na propagaci tuzemských vín. V první části mapuje historický vývoj vinařství s důrazem kladeným na vývoj na našem území a definuje klíčové pojmy související s danou problematikou, ve druhé části popisuje současný stav vinařství v České republice a související marketingové aktivity sloužící pro propagaci a podporu prodeje českých a moravských vín.
Agricultural business with stress on vineculture
Keywords: vineculture; wines; grapevine; Marketing; expositions; viticultural reforms; propagation; Vinařství; vína; vinná réva; Marketing; výstavy; vinařské reformy; propagace