Technologický postup oceňování motorových vozidel po dopravní nehodě - Schejbal, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce analyzuje technologický postup při oceňování silničního motorového vozidla a stanovení výše majetkové újmy způsobené poškozením vozidla. Technologické postupy jsou aplikovány na konkrétním vozidle Škoda Fabia 1,2. Diplomová práce analyzuje jednotlivé postupy výpočtu a poukazuje na problémová a důležitá místa v celém procesu oceňování. Diplomová práce předkládá návrhy na zlepšení dílčích úkonů při oceňování vozidla a zkrácení doby výpočtů.
Technological valuation process of motor vehicles after a traffic accident
Keywords: majetkové újmy; obvyklé ceny; ocenění; silniční vozidla; technické hodnoty; property detriment; usual price; appraisement; motor vehicle; technical value