Veřejná správa obce Býškovice - Sehnalová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je zaměřena na veřejnou správu v České republice. Pozornost je zde věnována především historii a organizační struktuře veřejné správy a postavení obcí. V druhé části je pozornost věnována především Obecnímu úřadu Býškovice – jeho historii a jeho aktivitám. V části třetí je řešena problematika rozvoje obce a zlepšení kvality poskytovaných služeb se zaměřením na mladé rodiny v obci Býškovice pomocí porovnání nákladů a průzkumu veřejného mínění.
Public services of municipality Býškovice
Keywords: Municipality; Region; individual competency; depute competency; Public Administration; Obec; kraj; Samostatná působnost; přenesená působnost; veřejná správa