Ošetřovatelská péče o pacienta s karcinomem prostaty - Matoušová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem bakalářské práce je "Ošetřovatelská péče o pacienta s karcinomem prostaty". Tato práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se zabývám anatomií a fyziologií prostaty, epidemiologií, etiologií a rizikovými faktory karcinomu prostaty. Dále se věnuji screeningu a patologii rakoviny prostaty, příznaky, diagnostikou a léčbou tohoto onemocnění. V praktické části jsem vypracovala tři kazuistiky u pacientů po radikální prostatektomii. Dle kazuistik jsem vytvořila ošetřovatelský plán a navrhla mapu péče u pacienta po radikální prostatektomii.
Nursing care of patient with prostate cancer
Keywords: prostata; karcinom prostaty; radikální prostatektomie; ošetřovatelská péče; prostate; prostate cancer; radical prostatectomy; nursing care