Pracovní podmínky lokomotivních čet - Havel, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce analyzuje pracovní podmínky strojvedoucích na hnacích vozidlech, v depech kolejových vozidel a v prostorech určených k oddychu a odpočinku. Poukazuje a zároveň se snaží poskytnout vhodné řešení skutečností a faktů, které pracovníkům vykonávající toto povolání nejvíce znepříjemňují průběh směny. Nabízí opatření vedoucí ke zvýšení kvality pracovního prostředí strojvedoucích a tím bezpečnosti dopravy minimalizací chyb způsobené lidským faktorem.
Working place of engine driver crews
Keywords: Strojvedoucí; hnací vozidlo; pracovní prostředí; bezpečnost; Engine driver; engine; working enviroment; safety