Etiopská ortodoxní Tewahedo církev - Kubová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2010)
Etiopská ortodoxní Tewahedo církev se řadí mezi orientální ortodoxní křesťanské církve. Ačkoliv je jednou z největších autokefálních církví s tradicí delší než 1600 let, je v našem kulturním a jazykovém prostředí málo známá. Cílem této práce je představit Etiopskou ortodoxní Tewahedo církev, její původ, historii i současnost, popsat některé její specifické rysy a zhodnotit její vliv na současný život jejích věřících.
The Ethiopian Orthodox Tewahedo Church
Keywords: Etiopie; svátky; půst; orientální církve; ortodoxní církve; Tewahedo církev; Ethiopia; feasts; fasting; orthodox churches; oriental churches; Tewahedo church