Mapování uzavřeného prostoru - Jecha, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této práce je návrh a realizace autonomního vozítka, které se bude pohybovat v neznámém prostředí, kde bude snímat okolní prostor a na základě získaných dat vytvoří 2D mapu neznámého prostředí. Teoretická část se věnuje možnostem řešení vozítka. V praktické části je popsána realizace vozítka a postup vytváření inteligence vozítka pro splnění zadaného cíle práce.
Mapping Enclosed Space
Keywords: mapování; lokalizace; autonomní vozítko; snímání překážek; robot; mapping; localization; autonomous rover; sensing obstacles