Chemická odolnost kompozitních materiálů s proměnnou matricí a výztuží - Rubeš, David (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce v teoretické části popisuje různé polymerní materiály využitelné jako matrice pro kompozity se skleněnou výztuží s ohledem na jejich chemickou odolnost a popisem skleněných textilií využitelných jako kompozitní výztuž. V experimentální části je pak prozkoumán vliv rozdílných skleněných výztuží na chemickou odolnost materiálu.
Chemical resistence of composite materials with varying matrix and reinforcement
Keywords: kompozit; chemická odolnost; skleněná výztuž; matrice; composite; chemical resistance; glass reinforcement; matrix