Analýza činnosti úřadu práce na úseku nezaměstnanosti mladistvých a absolventů škol (Situace na Úřadu práce v Hradci Králové) - Vacková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je věnována nezaměstnanosti mladistvých a absolventů škol a zároveň činnosti Úřadu práce v Hradci Králové v této oblasti. V práci je obecně vysvětlena problematika nezaměstnanosti a přiblíženy nástroje aktivní i pasivní politiky zaměstnanosti. Dále je zde základním způsobem popsána celková situace mladistvých a absolventů škol na trhu práce a podmínky pro jejich zaměstnávání. Poslední část této práce obsahuje analýzu činnosti Úřadu práce v Hradci Králové na úseku nezaměstnanosti mladistvých a absolventů škol, stručnou charakteristiku školství v tomto městě a stav a vývoj mladistvých a absolventů škol evidovaných u Úřadu práce v Hradci Králové.
Analysis of activities of employment office in section of unemployment juvenile and school-leavers (Situation at employment office in Hradec Králové)
Keywords: Unemployment; politics of employment; tools; youngsters; school-leavers; Employment offices; Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; nástroje; mladiství; absolventi škol; Úřady práce