DIY skateboarding jako alternativa - Prokš, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá DIY skateboardingovou subkulturou, jejím ekonomickým uspořádáním a postavením v kontextu širších ekonomických struktur. Dále se zaměřuje na způsoby řízení a rozhodování v rámci DIY skateboardingové komunity a obecné motivace jednotlivců zapojovat se do takových aktivit. Teoretická část se zabývá konceptem ekonomických struktur a sociální a politické spravedlnosti podle Erika O Wrighta.
DIY skateboarding as an alternative
Keywords: DIY; skateboarding; reálné utopie; ekonomické struktury; Wright, Erik O.; DIY; skateboarding; real utopias; economic structures