Curriculum comparison: a difference between the Netherlands and the Czech republic educational system - Týfová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka porovnává vzdělávací systémy v Nizozemí a České republice a podrobněji náhlíží na základní a střední školství. Zabývá se současným stavem, záměry rozvoje a vzájemné porovnání učebních osnov cizích jazyků pro žáky ve věku 9-15 let.
Srovnání učebních osnov: rozdíly vzdělávacích systémů v Nizozemí a v České republice
Keywords: cizí jazyky; Anglický jazyk; vzdělávací systémy; Nizozemsko; Česká Republika; porovnání