Návrh a konstrukce průzkumného čtyřnohého mobilního robota - Svoboda, Martin (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá řešením problému návrhu a konstrukce mobilního robota, který má čtyři nohy. Práce také řeší problematiku kompletního softwarové platformy pro řízení tohoto robota. Je zhotoven funkční model s názvem EQR (Explorer Quadruped Robot), který je osazen kamerou pro zobrazení obrazu prostoru, ve kterém se pohybuje zpět k uživateli a díky své senzorice je schopen se autonomně pohybovat v předem definovaném prostoru a provádět detekce překážek v okolí.
Design and construction of an exploratory four-legged mobile robot
Keywords: čtyřnohé roboty; design a konstrukce; mobilní roboty; kinematika čtyřnohých robotů; senzory; 3D tisk; four-legged robots; design and construction; mobile robots; kinematics of four-legged robots; sensors; 3D printing