Zpracování opotřebených pneumatik silničních vozidel - Kříženecký, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Snahou této práce je poznat problematiku pneumatik.Shrnutí toho, co to pneumatika je, z čeho je a k čemu slouží. Větší část této práce je věnována problému dalšího zpracování pneumatiky, která již nemůže být dále bezpečně používána v provozu, tak aby plnila vyhlášku o provozu na pozemních komunikacích . Pozornost je věnována možnostem dalšího využití opotřebovaných pneumatik.
Processing worn-down tires of highway vehicles
Keywords: pneumatiky; opotřebovaná pneumatika; složení; zpracování; recyklace; protektor; granulát; Tires; worn-down tires; composition; prcessing; recycling; tread; granulate