Motivace ke čtení ve školách a rodinách - Matoušková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá motivací ke čtení žáků první, třetí, páté a sedmé třídy. Popisuje, jaký vliv má na jejich motivaci působení rodiny a školy a tvorba čtenářských deníků. Věnuje se tématům jako je čtenářská gramotnost, rámcový vzdělávací program nebo dyslexie. Cílem této práce je zjistit, zda jsou žáci dostatečně motivováni k četbě, ale také objasnit, kolik volného času tráví četbou.
Motivation for Reading in Schools and Families
Keywords: Čtenářská gramotnost; Motivace; dyslexie; Reading literacy; motivation for reading; dyslexia