Návrh GVD na trati Havlíčkův Brod - Pardubice - Rosice nad Labem - Řádek, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením modelového grafikonu vlakové dopravy na trati č. 238 Havlíčkův Brod - Pardubice - Rosice nad Labem. Na základě dostupných informací a analýz současného stavu byl vytvořen modelový jízdní řád, který se opírá o dálkovou dopravu ve dvouhodinovém taktu spojující navržená přestupní místa na trati. Dále byla vytvořena opatření směřující ke zkracování staničních provozních intervalů a navrženy změny technologií, které byly i v práci zhodnoceny a porovnány. Domnívám se, že uvedené změny povedou k udržení a k nárůstu poptávky po železniční přepravě.
The proposal of the timetable for the railway line Havličkův Brod - Pardubice-Rosice nad Labem
Keywords: taktové jízdní řády; přestupní místa; provozní intervaly; železniční doprava; Individuální automobilová doprava; linková autobusová doprava; rhythm railway timetables; transition points; operational intervals; railway services; individual car transportation; bus line services