Epistemic Modality in Newspaper Discourse - Kočvara, Jiří (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá užitím anglických modálních sloves vyjadřujících epistemickou modalitu v diskursu novinových zpráv. V práci je popsána modalita s jejími hlavními kategoriemi spolu s modálními slovesy, které jsou později analyzovány. Hlavní zaměření práce jsou anglická modální slovesa, která vyjadřují různé stupně jistoty. Dále je představen diskurs novinových zpráv. Analýza novinových článků se zaměřuje na popis kontextů, ve kterém se modální slovesa vyskytují s ohledem na funkce diskursu novinových zpráv.
Epistemic Modality in Newspaper Discourse
Keywords: modalita; epistemická; modální slovesa; diskurs novinových zpráv; možnost; may; might; could; modality; epistemic; modal verbs; newspaper discourse; possibility; may; might; could