Zhodnocení jízdních vlastností návěsových souprav - Kacálek, Jiří (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá problémy se směrovou stabilitou návěsových souprav v krizových situacích zejména při jízdě obloukem s neadekvátní reakcí řidiče. Je řečena možná varianta schematické sestavy elektronického zařízení omezujícího vznik krizových situací jízdních souprav.
Evaluation of running properties of semi-trailer sets
Keywords: dopravní prostředky; návěsy; stabilita; jízdní soupravy; elektronické přístroje; řídící systémy