Analýza hospodaření vybraného atletického klubu - Knyshov, Ivan (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu hospodaření vybraného atletického klubu a jeho ekonomickou situaci. Hlavní teoretická východiska zahrnují historii tělesné kultury, vymezení prostoru působnosti sportovních organizací, vliv sportu na ekonomický růst a definici tělesné kultury. Práce také analyzuje financování sportovních klubů v České republice, včetně financování z veřejných a soukromých zdrojů. Dále se práce zaměřuje na konkrétní příklad vybraného atletického klubu, jeho historii, orgány, příjmy a výdaje. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy a navržena doporučení pro budoucí hospodaření klubu.
Analysis of the economy of the selected Athletic Club
Keywords: tělesná kultura; sport; sportovní organizace; financování sportu; atletický klub-AC Pardubice; analýza hospodaření; physical culture; sport; sport organizations; sport financing; athletic club-AC Pardubice; economic analysis