Prevence násilí na dětech na Šumpersku - Šebestová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2011)
Domácí násilí patří k tématům, kterým je v posledních letech věnováno u nás více pozornosti. Za domácí násilí považujeme všechny druhy fyzického, sexuálního a psychického násilí ve všech typech intimních vztahů. I když se může zdát, že takových témat, která by si zasloužila naši pozornost, je celá řada, domácí násilí se v posledních letech stalo tak častou zakázkou krizových pracovišť, že považuji za vhodné dát mu výjimečné postavení. Pozitivním úkazem posledních let je fakt, že s problémem týrání a zneužívání má odvahu vyhledat stále více lidí. Jistě je to osvětou, ale také proto, že vzniká více míst, kam s tímto problémem je možné přijít a obdržet adekvátní pomoc.
Violence prevention against children in Šumperk
Keywords: týrání dětí; prevence; syndrom CAN; práva dětí; rizikové rodiny; abuse; prevention; syndrome; children's rights; families at risk