Sekundární transporty pacientů - Lépeš, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2018)
Téma bakalářské práce je "Sekundární transporty pacientů". Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části jsou popsána témata, která úzce souvisí se sekundárními transporty pacientů. Velká část práce je věnována zdravotnické záchranné službě jako takové a jejímu vývoji a historii, dále pak fungování a provozu zdravotnického operačního střediska, až po rozdělení transportů pacientů. Výzkumná část představuje výsledky dotazníkového šetření, které bylo provedeno na zdravotnickém operačním středisku ve dvou krajích České republiky.
Secondary transports of patients
Keywords: zdravotnická záchranná služba; sekundární transporty; zdravotnická operační střediska; záchranáři; operační řízení; transport pacienta; medical rescue service; secondary transport; medical operation centers; rescuers; operation management; patient transport