Zhodnocení možností v osobní dopravě na trati Praha - Benešov po dostavbě IV.koridoru - Kuník, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Prvním dokončeným úsekem IV.koridoru bude příměstský úsek Praha – Benešov. Tento fakt spolu se vzrůstajícími nároky na regionální i dálkovou dopravu si vyžaduje zamyšlení nad celkovou koncepcí GVD v tomto úseku. Po seznámení s historií tratě a jejími přepravními potřebami následuje analýza stavu před započetím optimalizace a popis nové tratě. V závěrečné části jsou navrženy způsoby řešení osobní dopravy v tomto úseku a vyhodnocení těchto návrhů.
Evaluation possibilities of personal transport on the track Prague - Benešov after finishing IVth transit railway corridor
Keywords: transit railway corridor; Reconstruction; timetables; personal transport; integrated period timetable; železniční koridory; Optimalizace; grafikony vlakové dopravy; osobní doprava; integrované taktové jízdní řády