Vývoj vztahu míry inflace a míry nezaměstnanosti v ČR v letech 1993 - 2003 - Hanáková, Renata (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá vztahem inflace a nezaměstnanosti v České republice v letech 1993 - 2003. První část práce je věnována charakteristice inflace, nezaměstnanosti a existenci možného inverzního vztahu mezi těmito veličinami - Phillipsově křivce. Druhá a třetí část práce pojednávají o vývoji inflace a nezaměstnanosti v ČR v letech 1993 - 2003. Čtvrtá část této práce je věnována analýze vztahu inflace a nezaměstnanosti a snaze o aplikaci Phillipsovy křivky pro ČR v letech 1993 - 2003.
Development of relation between the rate of inflation and the unemployment rate in the Czech Republic in years 1993 - 2003
Keywords: Inflace; míra inflace; Nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; Phillipsova křivka; vývoj inflace; vývoj nezaměstnanosti; Česká Republika; 1993-2003