Nonverbální komunikace u osob se specifickými potřebami - Žampachová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce sleduje využití jednotlivých komunikačních systémů a speciálních metod nonverbální komunikace u osob s mentálním či vícenásobným postižením, osob s autismem a osob těžce sluchově postižených. Cílem práce je porovnání využití jednotlivých metod nonverbální komunikace v závislosti na účinku jejich působení na jednotlivé cílové skupiny. Tento cíl byl splněn pomocí dotazníkového šetření rozeslaného do organizací ve Východních Čechách, které poskytují péči osobám se specifickými potřebami.
The nonverbal communication of people with specific needs
Keywords: Communication; cephalonia; autism; communication therapy; surdopaedia; Komunikace; mentální retardace; autismus; komunikační terapie; surdopedie