Transformace systému řízení kvality v chemickém podniku - Kubínová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka se v práci zabývá procesem transformace systému řízení kvality v podniku chemického průmyslu. V první části objasňuje pojmy jakost a obsah managementu jakosti, dále vymezuje historický vývoj systémů řízení jakosti. Soustředí se zejména na bázi norem ISO řady 9000 a jejich vývoj. Ve druhé části práce popisuje přípravu a výsledky výzkumu zaměřeného na transformaci systému jakosti ve vybraném podniku chemického průmyslu.
Transformation of quality management system in company of chemical industry
Keywords: podniky; chemický průmysl; řízení jakosti; Jakost; normy