Mikoláš Aleš - Cikánská muzika - Hamáková, Kamila (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce, ve formě restaurátorské dokumentace, podává informace o restaurování části jednoho z devíti transferů nástěnné malby s názvem Cikánská muzika od Mikoláše Alše, uložených v depozitáři Galerie hlavního města Prahy. Zahrnuje pracovní postupy, včetně technologického průzkumu památky a fotodokumentace průběhu restaurování.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; transfery; průzkumy; 19. století; Aleš, Mikoláš