Finanční analýza jako nástroj řešení ekonomických problémů firmy - Krejčíř, Pavel (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce hodnotí finanční situaci firmy Moravské šamotové a lupkové závody, používá srovnání s ostatními firmami působícími v oboru výroby žárovzdorných materiálů.
Financial analysis as tool for solving of economical problems of a firm
Keywords: Finanční analýza; rentabilita; likvidita; Zadluženost; Náklady; zásoby; Pohledávky