Problematika zneužívání sociálních dávek - Wendlíková, Leontýna (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zneužívání sociálních dávek a obsahuje dvě části. Teoretická část se zaměřuje na systém sociálního zabezpečení v České republice a na sociální dávky. Pro orientaci je provedena charakteristika celého systému sociálního zabezpečení a vymezení základních pojmů. Druhou klíčovou oblastí je zneužívání sociálních dávek a řešení této problematiky. Praktická část je provedena na základě kvalitativního šetření formou polo strukturovaných rozhovorů. Hlavním cílem je zjistit jaké jsou nejčastěji zneužívané sociální dávky a jaké chyby v systému sociálního zabezpečení spatřují sociální pracovníci.
Problems of abuse of social benefits
Keywords: sociální dávky; zneužívání; hmotná nouze; social benefits; abuse; material distress