Environmentální náklady v podniku z hlediska účetnictví - Lebdušková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2005)
V úvodu teoretické části bakalářské práce je vysvětleno pojetí environmentálního účetnictví. Dále je definován pojem environmentální manažerské účetnictví. Poté jsou sledovány podrobně environmentální náklady a uvedeny příklady jednotlivých environmentálních nákladů. V praktické části byly podrobně vypsány jednotlivé environmentální systémy řízení v ČR, které umožňují sledovat stav environmentálního účetnictví v podniku. Dále jsou pak uvedeny přínosy těchto systémů řízení pro organizaci a pro společnost.
Environmental costs in an enterprise from the accounting perspective
Keywords: environmentální účetnictví; environmentální náklady; environmentální systém řízení; systém environmentálního managementu; normy ISO; Životní prostředí; ochrana životního prostředí