Obchodovateľné emisné kvóty - Durcová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2010)
Táto práca sa zaoberá obchodovateľnými emisnými kvótami, ich fungovaním, Kjótskym protokolom a systémom EU ETS. Je tu poukázané ako dopadá toto obchodovanie na podniky v ČR a na ich výsledok hospodárenia. Práca je ďalej venovaná problémom so zmenami klímy.
Emission trading system
Keywords: emisie; kvóty; klíma; Kjótsky protokol; systém EU ETS; emission; quotas; climate; Kjot protocol; system of EU ETS