Role zdravotnického záchranáře při sedaci pacienta - Zabloudilová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je teoretickou prací, která je věnována tématu sedaci pacienta v přednemocniční péče. Vychází z rešeršních publikací dostupných jak v českém tak i v anglickém jazyce. Za zdroje byly zvoleny internetové databáze Medvik, Pubmed a CINAHL. Úsek teoretické části pojednává o sedaci pacienta v přednemocniční péči, zajištění dýchacích cest v přednemocniční péči a farmakologii, která je užívána při sedaci. V úseku metodiky bylo zvoleno 10 publikací, následně budou tyto publikace porovnány. V závěru budou pak možné návrhy v procvičování úkonů, které zdravotnický záchranář musí znát při sedaci v přednemocniční péči.
Role of the medical rescuer on patient sedation
Keywords: sedace; analgosedace; sedace pacienta v přednemocniční péči; zajištění dýchacích cest v přednemocniční péči; farmakologie při sedaci pacienta v přednemocniční péči.; sedation; analgesia; sedation of the patient in pre-hospital care; ensuring respiratory tract in a pre-hospital care; pharmacology of the sedation patient in a pre-hospital care.