Finanční zabezpečení systémů ochrany obyvatelstva ve vybraných evropských státech - Rozkovec, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá financováním systémů ochrany obyvatelstva ve vybraných evropských státech. Práce popisuje jako systémy ochrany obyvatelstva v České republice a na Slovensku složky IZS a v Evropské unii pak Mechanismus civilní ochrany. Práce se dále věnuje financování těchto systémů ze státních rozpočtů výše uvedených zemí a rozpočtu Evropské unie. Konkrétně popisuje způsob financování, jeho zdroje a výši vynaložených prostředků v jednotlivých letech.
Financing of the population protection in selected European countries
Keywords: protection; population; systems; funding; europian countries; ochrana; obyvatelstvo; systémy; financování; evropské země