Struktura a aktivita V-HMS katalyzátorů pro oxidativní dehydrogenaci propanu - Adam, Jiří (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá charakterizací V-HMS katalyzátorů pomocí UV-Vis spektroskopie a metody adsorpčních izoterem BET. Dále je pozornost věnována studiu katalytické aktivity V-HMS katalyzátorů v oxidativní dehydrogenaci propanu.
Structure and activity of V-HMS catalysts in oxidative dehydrogenation of propane
Keywords: Oxidativní dehydrogenace; propan