Regionální podmínky pro rozvoj cestovního ruchu na příkladu mikroregionu Sdružení obcí Orlicko - Faltusová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá regionálními podmínkami pro rozvoj cestovního ruchu na příkladu mikroregionu Sdružení obcí Orlicko. Charakterizuje regiony, regionální politiku, její cíle, nástroje a principy. Vymezuje formy, druhy a činitele rozvoje cestovního ruchu. Cílem práce je zjistit socioekonomický stav mikroregionu a lokalizační a realizační podmínky pro rozvoj regionu se zaměřením na sportovní formu cestovního ruchu, především cykloturistiku. Analyzovat možnosti dalšího rozvoje a na základě zjištěných skutečností přiblížit předpokládaný vývoj cestovního ruchu v regionu.
Regional conditions of tourism development by way of examlpe microregion Orlicko urban area association
Keywords: regions; Regional Policy; Regional development; Tourism; localizations and realizations factors; biking tourism; regiony; Regionální politika; Regionální rozvoj; Cestovní ruch; lokalizační a realizační faktory; cykloturistika