Stanovení meze toku nenewtonských viskoplastických kapalin - Trocha, Adam (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá metodami stanovení meze toku nenewtonských viskoplastických kapalin.
Determination of yield stress of non-Newtonian viscoplastic fluids
Keywords: nenewtonská kapalina; tokové modely; rotační reometr; měření meze kluzu; non-Newtonian fluids; flow models; rotational rheometer; measuring the yield stress