Rozhodování v konfliktních situacích pomocí maticové hry - Jiskrová, Nikol (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá řešením konfliktních situací pomocí maticové hry. První část práce je věnována vymezení pojmu konfliktní situace a modelům rozhodování. Dále je rozebráno lineární programování, teorie her a maticová hra. Ve druhé části jsou vypočítány příklady, se kterými je možné setkat se v praxi, pomocí maticové hry.
Decision-making in conflict situations using a matrix game
Keywords: konflikty; lineární programování; simplexová tabulka; teorie her; maticová hra; hry; hráči; rozhodovací situace; conflicts; linear programming; simplex table; game theory; matrix game; games; players; decision situation