Časové řady vybraných ukazatelů v malém a středním podniku - Jeníčková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
V práci jsou stručně zahrnuty možnosti vyrovnávání časové řady pomocí trendů, klouzavých průměrů a Boxovy-Jenkinsonovy metodologie s praktickými ukázkami na datech vybraného středního podniku v programu Statistics. Rozsah práce koresponduje s osnovami předmětu. Tištěná práce je doplněna o CD s MS Excel souborem a souborem Statistics s řešením příkladů
Time series of selected indicators in small and medium-sized enterprise
Keywords: Časová řada; vzorec; vyrovnávání; trend; klouzavý průměr; ARIMA; predikce; Time series; formula; equalization; trend; moving average; prediction