Ekonomická rizika ve vybraném podniku - Špiller, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickými riziky podniku. První část se zabývá základními pojmy, jednotlivými riziky podniku, řízením rizika a finanční analýze podniku. Druhá část aplikuje teoretické znalosti řízení ekonomických rizik podniku na konkrétní podnik Elsa Group, s.r.o., hodnotí závažnost jednotlivých rizik, volí nejvhodnější strategii pro eliminaci těchto rizik a jsou dána konkrétní doporučení pro udržení ziskovosti podniku i v budoucnosti.
Economics risks in chosen enterprise
Keywords: riziko; řízení rizik; finanční analýza; risk; risk management; financial analysis