Porovnání metod stanovení obsahu nukleových kyselin - Zámečníková, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce porovnává výkonnostní parametry měření obsahu DNA spektrofotometrickými a fluorescenčními metodami. Jako doplňující metoda byla zvolena i real-time PCR. Teoretická část se věnuje nukleovým kyselinám, jednotlivým typům DNA a principům všech použitých metod. Definovány jsou také stanovované výkonnostní charakteristiky včetně způsobů jejich získání. V experimentální části jsou pak uvedeny protokoly, výsledky a grafy, všechny členěny po jednotlivých metodách.
Comparison of methods for assessment of nucleic acid content
Keywords: nukleové kyseliny; kvantifikace; spektrofotometrie; fluorimetrie; real-time PCR; linearita; preciznost; limit detekce; limit kvantifikace; pracovní rozsah; nucleic acid; quantification; spectrophotometry; fluorimetry; real-time PCR; linearity; precision; limit of detection; limit of quantification; working range