Mobilní čtečka DataMatrix kódu - Musil, Matěj (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je vytvoření mobilní čtečky DataMatrix kódů pro operační systém Android. Teoretická část práce se zabývá porovnáním existujících systémů na trhu, dále popisem knihoven pro čtení a dekódování DataMatrix kódů, popisem operačního systému Android, databází SQLite, jazyka XML a knihovny Zxing. V neposlední řadě také popisem zabezpečení databáze na OS Android. Implementační část pojednává o realizaci aplikace. Rozebírá použití knihovny Zxing, strukturu databáze, tříd a Android komponent. Dále jsou popsány problémy katalogizace dat a jejich úpravy. Závěr práce pojednává o možnostech rozšíření a srovnání s konkurenčními produkty.
Mobile reader for DataMatrix code
Keywords: DataMatrix; Android; Java; SQLite; XML; Zxing