Návrh klasifikátoru parametrů udržitelného rozvoje pomocí Support Vector Machine - Špírková, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na návrh klasifikátoru parametrů udržitelného rozvoje pomocí Support Vector Machine. Řešená problematika se vztahuje na vybranou oblast Pardubického kraje. V první části práce je popsána problematika udržitelného rozvoje a metoda Support Vector Machine. Další část práce je věnována popisu vstupních dat použitých k modelování, předzpracování dat a následnému návrhu vhodného klasifikátoru pomocí metody Support Vector Machine. V závěru jsou analyzovány a popsány výsledky navrženého modelu a aproximace.
Classifier of parameters sustainable develpoment design by Support Vector Machine
Keywords: Udržitelný rozvoj; indikátory; Support Vector Machine; programový prostředek Weka; Klasifikace; aproximace; Sustainable Development; parametres; Weka programing; Classification; approximation