Postavení ženy v současné rodině - Potrusilová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nerovného postavení ženy v současné rodině, dělbou prací v domácnosti a péčí o děti, zvládání pracovních povinností a rodinných rolí žen. Úzce se věnuje též pozici ženy na pracovním trhu, která je často rodinnými rolemi negativně ovlivněna.
Woman’s position in the present family
Keywords: position of women; families; distribution of housework; care of children; feminism; Gender; postavení žen; rodiny; dělba práce; péče o děti; feminismus