Jak může program předškolního vzdělávání přispět k aktivizaci rodiny - Truncová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tím, jak předškolní klub pomáhá rodinám v tom, aby samy dokázaly řešit své problémy v různých oblastech. Popisuje představy rodičů a pracovníků klubu o dětství a vzdělávání. Práce se inspiruje teoriemi antropologie dětství a sociálního vyloučení. Veškeré poznatky byly získány terénním výzkumem v organizaci provozující předškolní klub pomocí zúčastněného pozorování a rozhovorů s pracovníky klubu a s rodiči navštěvujícími klub.
How can the pre-school education programme contribute to the activation of the family
Keywords: dětství; vzdělávání; předškolní kluby; sociální problémy; childhood; education; pre-school clubs; social issues