Strategický management magistrátu města Hradec Králové - Michálková, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Obsahem této diplomové práce je strategický management magistrátu města Hradec Králové. V první části je strategický management rozebrán teoreticky. Další kapitola se zaměřuje na specifika strategického managementu ve veřejné správě. Nejprve na veřejnou správu a její historii v České republice. Dále pak na rozdíly mezi strategickým managementem v sektoru veřejném a soukromém. Praktická část se poté věnuje představení města, jeho úřadu a analýze současné socioekonomické situace ve městě. V následující kapitole je podrobněji rozebrán postup strategického plánování v Hradci Králové a některé z jeho rozvojových bloků. Pro tyto oblasti je pak popsána jejich vize, SWOT analýza a jednotlivá opatření. V poslední kapitole je hodnoceno plnění těchto bloků a popsány doporučení a návrhy na zlepšení do budoucna.
Strategic management of the municipality Hradec Králové
Keywords: Strategický management; strategické plánování; Hradec Králové; SWOT analýza; hodnocení; veřejná správa; Strategic Management; Strategic Planning; Public services; SWOT analysis; Evaluation