Problematika vztahu dvojkolí-kolej v podmínkách Dopravního podniku hl. m. Prahy, Metro - Holič, Jakub (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práci se zabývá problematikou jízdních obrysů dvojkolí a jejich opotřebení v podmínkách pražského metra. Práce se věnuje také vyhodnocení pokračujícího zkušebního provozu obrysu kužel-2A. Součástí je i zhodnocení provozu, v současné době používaného měřícího systému Miniprof a porovnání obou jeho modifikací.
Wheel-rail contact issue in conditions of the company Dopravní podnik hl. m. Prahy a.s., Metro
Keywords: Wheelset; wheel profile; profilometers; Metro; dvojkolí; jízdní obrys; profiloměry