Märchen der deutschen Romantiker - Hotrová, Nikola (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce je věnována tématu "Pohádky německých romantiků". Popisuje romantiku, zmiňuje se o německých romanticích, především o bratřích Grimmech, a o pohádkách vůbec. Jsou uvedeny možnosti, jak pracovat s pohádkou při vyučování.
Keywords: němčina; romantici; pohádky; vyučování