Obranné mechanismy bakterií před fagocytózou - Šutajová, Markéta (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce podává přehled o faktorech virulence či jinak aktivních složkách produkovaných některými patogenními bakteriemi, jimiž se bakterie brání fagocytóze.
Keywords: imunitní systém; fagocytóza; patogenní bakterie; virulence