Barviva s isoindigoidním chromoforem - Nadrchalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Kysele nebo bazicky katalyzovanou kondenzací aldehydů a dialdehydů s oxindolem a 2-kumaranonem byla syntetizována série isoindigoidních barviv a luminoforů. Část látek nebyla dosud v literatuře popsána. Byla zkoumána absorpční spektra, luminiscence a fotoisomerace připravených sloučenin. U některých látek byla objevena silná fluorescence v polykrystalické fázi.
Dyes with isoindigoid chromophore
Keywords: isoindiga; barviva