Spor mezi Adamem II. z Hradce a Kateřinou z Hradce, provdanou Berkovou z Dubé, na konci 16. století - Vodičková, Drahomíra (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce analyzuje soudní průběh právního sporu mezi Adamem II. z Hradce a Kateřinou z Hradce, provdanou Berkovou z Dubé, o dědictví po Zachariášovi z Hradce, který vyvrcholil až zásahem císaře Rudolfa II.
Conflict between Adam II of Hradec and Kateřina of Hradec, married Berka of Dubé, at the end of 16 century
Keywords: Adam II. z Hradce; Kateřina z Hradce; soudní procesy; dědictví; 16. století